İçeriğe geç

Eksik Kelimesi Yerine Ne Kullanılır

Eksiklik yerine ne kullanılır?

EKSİK EŞ ANLAMLI KELİME Eksik kelime için çok az sayıda ve eksik eş anlamlı kelime bulunmaktadır.

Eksik kelimesinin karşıtı nedir?

Eksik kelime bir sıfat olduğundan zıt anlamları da sıfattır. Bu kelimenin zıt anlamlıları Türk Dil Kurumu Sözlüğünde; more, more complete, more perfect, more complete ve more kelimeleri verilmiştir.

Eksiksiz kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Sesli Sözlük – eksiksiz, kesintisiz.

Eksik noksan eş anlamlı mı?

Mangel kelimesinin sadece birkaç eş anlamlısı var ve bunlar eksik. Bunlar telaffuz ve yazımda farklılık gösteren ancak anlam olarak aynı olan kelimelerdir.

Eksik’in eş anlamlısı nedir?

Eksik kelimesinin eş anlamlıları iki farklı kelime üzerinden düşünülebilir: “küçük” ve “eksik”. Türkçede en çok kullanılan kelime olan “eksik” kelimesinin eş anlamlıları arasında öne çıktığı söylenebilir. Türk Dil Kurumu’na bakarsak, “eksik” kelimesinin eş anlamlısı olan “eksik” ve “daha az” kelimelerini görürüz.

Eksiğin anlamı ne?

Eksik anlamına gelince; bir parçası olmayan, kusurlu ve eksik demektir.

Eksik kelimesi Türkçe mi?

Eski Türkçe egsük “eksik” kelimesinden türemiştir. Bu kelime Eski Türkçe egsü – “eksik olmak” fiilinden, Eski Türkçe +Uk ekiyle türemiştir.

Eksik zıt anlamlısı nedir eodev?

Tam kelimesi hiçbir kusuru olmayan anlamına gelir.

Karşıt kelimeler nelerdir?

Anlamları birbirinin tam tersi olan kelimelere zıt anlamlı kelimeler denir.

Eksik zıt anlamlı mı eş anlamlı mı?

Eksik kelimesinin zıt anlamlısı tamdır. Çelişkili özelliklere sahip olan, yani anlamca zıt olan kelimelere “zıt anlamlılar” veya “zıt anlamlılar” denir. Eksik kelimesi eksik anlamına gelir.

Değersiz kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Sessi Sözlük – değersiz, önemsiz.

Mükemmel kişiye ne denir?

Yaptığı her şeyin mükemmel olmasını isteyen kişilere mükemmeliyetçi denir.

Eksiklik noksan ne demek?

‘Eksik’ kelimesi bir şeyde bulunmayan bir durumu belirten bir kavramdır. ‘Eksik’ kelimesi halk arasında eksik olan bir şey olarak ifade edilir. Bu kelime bazen bilgi eksikliğini, bazen de insan davranışı eksikliğini belirtmek için kullanılır.

Eş anlamlısı nedir?

Yazılışı ve telaffuzu farklı olan ancak anlamı aynı olan kelimelere eş anlamlı denir. Bu tür kelimeler birbirinin yerine kullanılabilir. Eş anlamlı kelimeler bir cümlede birbirleriyle yer değiştirdiğinde cümlenin anlamında bir değişiklik veya bozulma olmaz.

Eksik noksan zıt mı?

Eksik kelimesi eksik, tamamlanmamış anlamına gelir. Zıt anlamı ise eksiktir. Tam, bütün, bol, bereketli ve mükemmel olarak bilinir.

Eksiklik ve noksan ne demek?

Eksik kelimesi hem eksik, hem de yetersiz anlamına gelir.

Eş anlamlısı ne?

Eş anlamlı, eşanlamlı, alternatif veya eşanlamlı; farklı yazılışlarına rağmen aynı veya çok yakın anlamı olan kelimeler.

Özellikle yerine hangi kelimeler kullanılır?

Özel, bilhassa, çarpıcı, istisnai, alışılmadık, alışılmadık, özel.18 Kas 2023Özel, bilhassa, çarpıcı, istisnai, alışılmadık, alışılmadık, özel.

Kelimenin yerine ne kullanılır?

Kelime ve kelime aynı anlama gelir ve her iki kelimeyi kullanmakta karışıklık olmaz. Kelime kelimesi Türkçe kökenli olmasına rağmen kelime kelimesi Arapçadan gelir. Kelime kelimesi, kelime kelimesinin anlamına karşılık gelir ve onun yerine kullanılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Merkez Escort