İçeriğe geç

Yol Kat Etti Nasıl Yazılır

Yol kat etmek nasıl yazılır TDK?

Geçilecek kelime; Bir yeri aşmak, geçmek anlamında kullanılan bir kelime olduğu bilinmektedir. ‘Katetmek’ kelimesinin doğru yazımı ‘katetmek’ olmalıdır. Diğer yazımı yanlış olduğu söylenebilir. Kakatmek birleşik bir biçimde yazılmalıdır.

Katetmek bitişik mi?

Bir mesafeyi kat etmek (yol almak) şeklinde ifade edilir. Bunlar zıt olarak yazılır ve “kat” kelimesinin sonunda olmayan ve Türkçe’de telaffuz edilmeyen ve Türkçe’de çıkarılmış bir sesin kullanımına atıfta bulunur.

Kat etmek ne demek TDK?

geçmek; Bir yeri geçmek, kesmek, bölmek anlamında kullanılır. Arapçadan dilimize giren bu kelime, “katmak” olarak ayrı ayrı yazılamaz. Doğru yazımı yan yana olmalıdır.

Yol kat etmek ne demek?

Türkçe dil birliği bağlamında bakıldığında bu kelime şu şekilde yazılır. “Kat” ve “make” kelimeleri belirli bir yolda ilerlemek ve o yolu geçmek için kullanılan bir kelime kombinasyonudur.

Kat ve kat nasıl yazılır TDK?

Türk Dil Kurumu (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “kat ve kat” olarak kullanılan kelimenin doğru kullanımı “katbekat”tır. Bu yeni havalimanı eski havalimanından birkaç kat daha büyüktür.

Yol kelimesi nasıl yazılır TDK?

PDK ayrıca yol kelimelerinin ayrı yazıldığını söylüyor. Bu mantıkla seçeneklere bakıyorum. Kara yolu ayrı yazılıyor. Hava yolu ayrı yazılıyor. Keçi yolu da ayrı yazılıyor. Deniz yolu da ayrı yazılıyor. ancak otoyolun yanında. Peki burada neden bir yazım hatası var?

Kat edilecek nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “katetmek” olarak kullanılan kelimenin doğru kullanımı “katetmek”tir. Matematikte, iki sayıyı toplamak, birini diğerinin üzerine uzatmak anlamına gelir.

Menetmek neden birleşik?

Arapça “men (منع), cem’ (جمع) ve def’ (دفع)” kelimelerinin sonundaki ay (ع) harfi Türkçede kesme işaretiyle (‘) temsil ediliyordu. Bu kelimelerden çıkan bu işaret fikri ve bu ses olayı bir ünsüz düşmesi olarak düşünülmüş ve yanına “yasaklamak, birleştirmek, kovmak” şeklinde yazılmıştır.

Su üstü nasıl yazılır TDK?

9. “Altında”, “üstünde” ve “üzerinde” sözcüklerinin eklenmesiyle oluşan ve belirli bir yeri belirtmeyen birleşik sözcükler yan yana yazılır: ayak altında, bilinçaltı, gözetim (denetim), bilinçaltı; akşam, gündelik, tatil, gerçeküstü, ikindi vakti, olağanüstü, öğle, öğleden sonra, eylemde, yalan; akşam, akşam vb.

Kati etmek ne demek?

Bir kâğıt veya deri parçasından kalemtıraşla bir yazı veya motif kesilerek çıkarılıp, oyulan parçanın veya ortaya çıkan parçanın başka bir kâğıt, deri veya cam parçası üzerine yapıştırılmasıyla oluşturulan eserlerdir.

Kat etmek ne demek banka?

Bankacılık uygulamasındaki hesap tabanı, borçluya kredi ödemelerinin zamanında yapılmaması halinde kredinin durdurulduğunu ve tüm borcun yasal yollardan tahsiline başlanacağını ve tüm kredi borçlarının muaccel hale geleceğini bildiren bir bildirimdir.

Vaat eden nasıl yazılır TDK?

“Promise” kelimesi bu kelimelerden biridir. Peki doğru yazımı nedir? Türk Dil Kurumu’nun (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “promise” olarak kullanılan kelimenin doğru kullanımı “promise”dir.

Yol katetmek nasıl yazılır TDK?

TDK’ya göre Katetmek kelimesinin doğru yazımı “katetmek”tir.

Bir çok nasıl yazılır?

“Many” kelimesi “many” olarak kabul edilir, doğru yazımı Türk Dil Kurumu tarafından belirlenir. Diğer yazımlar yanlış kabul edilir. En yaygın yanlış kullanım “many”dir.

İş birliği nasıl yazılır?

İşbirliği kelimesi Türkçe’de iki farklı kelimenin bir araya getirilmesiyle oluşan bir söz öbeğidir. Türk Dil Birliği (TDK) kurallarına göre cümleler ayrı ayrı yazılır. Bu nedenle işbirliği kelimesinin doğru yazımı işbirliğidir. İşbirliği olarak yazmak yanlıştır.

Kat edilecek nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “katetmek” olarak kullanılan kelimenin doğru kullanımı “katetmek”tir. Matematikte, iki sayıyı toplamak, birini diğerinin üzerine uzatmak anlamına gelir.

Cezbetmek nasıl yazılır TDK?

Türk Dil Kurumu’nun (TDK) internet sitesindeki sözlüğe bakarsanız, kelimenin “cazcemek” olarak yazıldığı ortaya çıkar. Bazı örneklerde görülen “to put on, to put on” gibi yazımlar yanlıştır. Türk Dil Kurumu’na göre kelimenin doğru yazımı “to put on”dur.

Sevk etmek nasıl yazılır TDK?

Her kelimenin doğru bir yazımı vardır. “Göndermek” kelimesinin doğru yazımı için ayrı olarak yazılması gerekir. “Göndermek” kelimesini yazmak yazım hatalarına yol açacaktır. Bireyler “tavsiye” olarak yazmalıdır.

Vaat eden nasıl yazılır TDK?

“Promise” kelimesi bu kelimelerden biridir. Peki doğru yazımı nedir? Türk Dil Kurumu’nun (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “promise” olarak kullanılan kelimenin doğru kullanımı “promise”dir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir